Spring naar inhoud
  • Middeleeuwen, religie

    Archeologie

Dordrecht Ondergronds

Ontdek het onzichtbare

verleden van Hollands

oudste stad!


Home Nieuws & Ouds

OPROEP VOOR PRESENTATIES & POSTERS 3E LEERCONGRES IN DORDRECHT

Bewerkte leren schoen, 14de eeuw


De viering van 800 jaar stad is de aanleiding dat de gemeente Dordrecht het 3e archeologisch leercongres organiseert (info over de datum volgt later dit jaar)


Archeologisch leer blijft in de natte bodem vaak zeer goed bewaard en vormt vooral in historische binnensteden een rijke vondstcategorie. Schoenen, messcheden, riemen en tassen geven ons een goede inkijk in het dagelijks leven in het verleden.

De vele Dordtse leervondsten zijn goed bekend en ze spelen bijvoorbeeld een prominente rol in de publicatie 'Stepping through Times' van leerdeskundige Olaf Goubitz.
Veel van de Dordtse leervondsten zijn later dit jaar (hopelijk vanaf begin juni dit jaar) tot en met 24 januari 2021 te bewonderen in de speciale tentoonstelling 'Leven van Leer' in het Dordrechts Museum.


Het jaarlijkse leercongres biedt een platform voor onderzoekers om hun resultaten te presenteren en in contact te komen met binnen- en buitenlandse onderzoekers en geïnteresseerden.

Wij nodigen hierbij archeologen, zoölogen, conservatoren, historici én anderen uit om een lezing te geven of een poster te presenteren. Onderwerp is natuurlijk archeologisch leer, maar ook activiteiten rond vraag, aanlevering, productie, gebruik, hergebruik, conservering, restauratie en deponering van leer kunnen voor het voetlicht komen.


We hebben ruimte voor presentaties van maximaal 30 minuten en A1 formaat posters. Zowel Nederlandse als Engelse bijdragen zijn welkom.
Graag ontvangen wij uiterlijk 16 februari een korte samenvatting van de presentatie met je naam en contactgegevens. je kunt deze sturen naar: monarch@dordrecht.nl o.v.v. Leercongres. Ook voor andere vragen kun je dit mailadres gebruiken.

Contact

E-mail monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078 770 49 05

 

Post
Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

 

Bezoek (op afspraak)


Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht