Spring naar inhoud
  • Middeleeuwen, religie

    Archeologie

Dordrecht Ondergronds

Ontdek het onzichtbare

verleden van Hollands

oudste stad!


Home Vondsten Collectie online

Collectie online

Hieronder kun je alvast een voorproefje nemen van enkele topstukken die zijn opgegraven in Dordrecht. Sommige kun je ook in het echt bekijken in museum Het Hof van Nederland maar de collectie archeologie is ook online te vinden op de website van het Dordrechts Museum.

Bezoek je deze website dan kom je in eerste instantie op een zoekpagina voor de gehele collectie van het Dordrechts Museum. Die bestaat uit schilderkunst en de collectie van Museum van Gijn, maar óók uit de collectie archeologie van Dordrecht.


De startpagina staat standaard op 'Eenvoudig zoeken' in de collectie 'Dordrechts Museum/Huis van Gijn'. Maar klik je het venster aan naast 'Zoek in' en kies je voor 'Archeologie', dan gaat Dordrecht Ondergronds voor je open!
Op dezelfde startpagina zijn ook zogeheten 'tegels' te vinden. Hieronder vind je een selectie van vondsten, bijvoorbeeld omdat ze te zien zijn of waren in een tentoonstelling. 

Uitgebreid zoeken in de collectie online kan ook. Zet ook hier het venster bovenaan de pagina op 'Archeologie'. Maak je gebruik van de keuzemenu's aan de rechterkant dan zie je bijvoorbeeld onder 'Vindplaats' tientallen vindplaatsen op alfabetische volgorde. Het kan echter zijn dat je keuze geen zoekresultaat oplevert omdat nog niet alle records van alle vindplaatsen zijn gecontroleerd. Hetzelfde geldt voor de andere keuzemenu's.

Op dit moment zijn er online ruim 9000 objecten te vinden. Dat is nog maar een deel van wat er in het depot ligt, maar de achterliggende database moet eerst verder opgeschoond worden en veel vondsten moeten nog worden gefotografeerd. Daar wordt continu aan gewerkt, dus houdt de website in de gaten, want daar komen telkens nieuwe objecten bij!


Kijk ook eens op onze Facebookpagina Dordrecht Ondergronds. Hier is tweewekelijks een nieuw ArcheotopstukDordt te zien.

Een overzicht van tot nu toe verschenen topstukken vind je hier. Klik op de afbeeldingen om direct naar het betreffende topstuk te gaan. 

 

Contact

E-mail monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078 770 49 05

 

Post
Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

 

Bezoek (op afspraak)


Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht