Spring naar inhoud
  • Middeleeuwen, religie

    Archeologie

Dordrecht Ondergronds

Ontdek het onzichtbare

verleden van Hollands

oudste stad!


Home Team & contact

Team & contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078 770 49 05


Post

Postbus 8 

3300 AA  Dordrecht


Bezoek (op afspraak)

Spuiboulevard 300
3311 GR DordrechtTeam archeologie

Marc Dorst

Marc Dorst, senior KNA-archeoloog

Marc geeft in de gemeente Dordrecht invulling aan de opgravingsvergunning en voert archeologisch onderzoek uit conform de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA). De onderzoeksresultaten worden daarna (binnen twee jaar) door hem gerapporteerd.


Jacqueline Hoevenberg

Jacqueline Hoevenberg, senior archeoloog

Jacqueline draagt vooral zorg voor beleid en advies. Dit houdt ondermeer in het toetsen van onderzoeksrapporten op kwaliteit en kenniswinst. B&W wordt daarna geadviseerd over het te nemen selectiebesluit (wel of geen vervolgonderzoek). De adviestaak beperkt zich sinds 2009 niet meer alleen tot Dordrecht, maar is uitgebreid tot de Drechtsteden, waaronder Zwijndrecht, Alblasserdam en Papendrecht. 


Deborah Paalman

Deborah Paalman, conservator archeologie (Dordrechts Museum)

Deborah zet zich met name in voor collectiebeheer (Stadsdepot) en publieksbereik. Dit laatste omvat onder meer de website, facebook, bijdragen aan het tijdschrift Culthure en redactie van archeologische onderzoeksrapporten. Daarnaast is zij projectleider voor tentoonstellingen, betrokken bij de totstandkoming van de vaste opstelling van Het Hof van Nederland, geeft zij lezingen en rondleidingen op het gebied van archeologie en cultuurhistorie op het Eiland van Dordrecht en draagt zij bij aan educatieve programma's van het Dordrechts Museum.

Contact

E-mail monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078 770 49 05

 

Post
Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

 

Bezoek (op afspraak)


Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht